Lluç de Menorca amb salsa de cebes

Aquesta setmana, l’alumnat dels menjadors escolars de Ciutadella tornaran a menjar peix de Menorca. El càtering Floma, adherit al projecte Menorca al Plat de l’Escola, ha comprat lluç directament a en Joan, un pescador de Ciutadella. Aquesta relació comercial directa ha estat possible en coordinació amb el projecte “Valoritzar el sector pesquer a través dels seus productes” de l’Obsam. 

Na Pilar, cuinera i gerent de Floma, ens explica que cuinarà aquest lluç local amb salsa de cebes i ens ha facilitat la seva recepta:

· Ingredients: lluç local, cebes ecològiques de Parella Vella, sal, oli d’oliva, vi aromatitzat i aigua

· Preparació: tallam la ceba a juliana, la posam a sofregir en una cassola amb oli d’oliva a foc suau, que faci xup-xup; la salam i la deixam fins que estigui ben confitada, ben transparent. La trituram, afegim el vi, i aigua a gust perquè la salsa no quedi massa espessa. Posam la salsa en una safata, ben repartida. Hi col·locam el lluç damunt i ho enfornam. Vigilau: teniu aigua a mà, per si fa falta afegir-ne, per evitar que quedi massa sec.

I vosaltres, famílies, com cuinau el lluç? Feu-nos arribar les vostres receptes i informau-nos on podem adquirir els ingredients local que utilitzau. 

Bon profit!