Acció informativa sobre canvis en els menjadors escolars

Menjadors-escolars-menorca

Des de fa unes setmanes, es fan arribar periòdicament a les famílies de l’alumnat que dina a l’escola comunicats informatius sobre les accions que es realitzen des de les cuines que elaboren diàriament el menjar en relació al projecte Menorca al Plat de l’Escola. Ens referim a la introducció en els menús de iogurt local, de fruita local ecològica, de lletugues fresques ecològiques collides el mateix matí, de carn ecològica, de pa integral local i ecològic, entre altres gestos que contribueixen als resultats positius del projecte.

Els comunicats s’emeten cada divendres, mitjançant els centres educatius que disposen de menjador escolar; el claustre rep per part de l’associació Leader el post de la setmana i s’encarrega de difondre’l entre les famílies ja sigui via wasap o bé per correu electrònic. La iniciativa contribueix a que les famílies s’impliquin i es preocupin per l’alimentació que reben els seus infants diàriament en l’entorn escolar, i enforteix el vincle d’aquestes amb els equips de cuina, molts cops descuidat.

El projecte ha contemplat sempre tres línies d’acció: cuina, producció i comunitat educativa, entenent per aquesta última els centres educatius, l’equip de monitores de menjador, l’alumnat i les seves famílies. De fet, és aquest darrer col·lectiu el principal motor del canvi cap a sistemes alimentaris més justos i respectuosos amb les persones i l’entorn. Són les famílies i el propi alumnat qui han de conèixer i reconèixer els canvis i l’esforç realitzats per part del sector de la producció ecològica local i les cuineres dels càterings, per aconseguir uns menjadors escolars més sans i sostenibles i per fer que aquests canvis es mantinguin en el temps.