Formació de les monitores dels menjadors escolars


Les monitores dels menjadors escolars realitzen una formació sobre alimentació saludable i sostenible.

La setmana passada, totes les persones implicades en l’acompanyament dels panxons dels infants que queden als menjadors escolars van fer el curs d’Alimentació saludable i sostenible que ofereix la organització Justícia Alimentària, amb l’objectiu de reflexionar sobre les pràctiques educatives al voltant de l’alimentació i accentuar la importància de l’àpat escolar com a font de salut i sostenibilitat.

L’espai del menjador va més enllà de vigilar i servir menjar. Els panxons són una gran oportunitat per a la relació, la comunicació, l’adquisició de responsabilitats, d’autonomia i de prevenció de determinats trastorns del comportament alimentari. Les persones que acompanyen els àpats dels infants en els menjadors escolars juguen un paper fonamental en la qualitat del servei i en la promoció de la salut i el benestar dels més petits.

La formació ha reunit un total de 37 persones, entre monitores de menjadors, educadores d’escoletes infantils i cuineres dels càterings. El curs s’ha fet en línia a través de vídeos, documents i dinàmiques que tracten sobre les bases d’una alimentació saludable, com fer perquè també sigui sostenible, les claus per reduir el malbaratament alimentari en els menjadors col·lectius i estratègies educatives i transformadores que poden contribuir a que l’alumnat rebi amb bona predisposició les propostes de canvi.

El curs forma part de les accions del projecte de Menorca al plat de l’escola encaminades a crear espais d’aprenentatge i capacitació de les persones que acompanyen els infants en els panxons escolars.