De postres: fruita de temporada, iogurt natural i pastes locals i ecològiques

Menorca-al-Plat-magdalenes-local

Al llarg del segon trimestre d’aquest curs 20/21, l’alumnat que queda a l’escola a dinar provarà postres de producció o elaboració locals. Des de l’inici del projecte, es vetlla perquè les postres siguin sobre tot a base de fruita fresca i que sigui de qualitat: local, de temporada i ecològica.

Els menús escolars de les Illes Balears s’han de programar segons els criteris del Decret 39/2019 sobre la promoció de la dieta mediterrània en els centres educatius i sanitaris de les Illes Balears, que regula la freqüència de consum setmanal de cada grup d’aliments en els menjadors escolars i alguns aspectes relacionats amb la quantitat i la qualitat de les matèries primeres, per optimitzar el creixement i el desenvolupament saludables dels infants. Les postres han de ser fruita fresca i de temporada al menys 4 dies a la setmana, i màxim un dia, altres propostes, donant preferència a les làcties o a la fruita seca.

A Menorca, hi ha pagesos i artesans que elaboren aliments de gran qualitat. En els menjadors escolars s’aprofitat els seus productes, també com a postres dels menús. Així, al llarg del segon trimestre del curs escolar 20/21, l’alumnat que queda a l’escola a dinar podrà provar iogurt natural local i pastes ecològiques com magdalenes de carbassa i pastissets elaborades amb ingredients locals i de temporada i amb quantitats ajustades de sucre.