2021: any internacional de la fruita i la verdura

Cuina-menjador-Menorca-al-plat-escola

L’associació Leader Menorca reforça l’any internacional de la FAO dedicat a la fruita i la verdura, apostant per l’alimentació sana i sostenible als menjadors escolars. 

Ja fa temps que les cuines adherides al projecte Menorca al Plat de l’Escola aposten pel producte sostenible. A l’hora de triar i comprar els ingredients per elaborar els menús, el producte fresc, local, de temporada i ecològic esdevé una prioritat, sobretot pel que fa a les hortalisses, verdures i fruites. 

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) acaba d’anunciar que 2021 esdevé oficialment l’Any Internacional de les Fruites i Verdures, fent així amb una crida per millorar la producció d’aliments saludables i sostenibles, donant suport a petits productors, mitjançant la reducció del malbaratament d’aliments i aprofitant la innovació i la tecnologia digital. 

L’associació Leader tot recolzant la campanya de la FAO vol seguir sumant esforços en els menjadors escolars. Al llarg de les properes setmanes, col·laborarà amb petits productors agroalimentaris de l’illa, per donar a conèixer els seus aliments entre l’alumnat dels menjadors escolars. S’aprofitaran els últims cítrics de temporada, com la mandarina i la taronja, es farà la primera passa amb el iogurt natural i s’obrirà la porta de forma puntual a pastes tradicionals elaborades de forma ecològica.