Ja tenim aquí la prestatgeria saludable i sostenible!

prestatgeria-saludable-menorca-al-plat

A partir d’avui, els clubs que ho desitgin, així com les cafeteries de centres esportius que s’animin, podran disposar a les seves instal·lacions d’una prestatgeria, amb l’objectiu d’oferir recursos informatius sobre alimentació i productes locals saludables i sostenibles.

Es tracta d’una iniciativa de l’Associació Leader Menorca, en el marc del projecte Menorca al Plat de la Joventut, per apropar al jovent esportista de l’illa opcions alternatives als clàssics berenars i berenetes de bolleria, esnacs i llaminadures, tant habituals en els espais esportius, especialment els caps de setmana. Derivades dels tallers sobre alimentació que es realitzen setmanalment amb famílies i esportistes de clubs adherits al projecte Integrasport, s’ha detectat la necessitat de que en els espais dels clubs esportius (com en els bars i cafeteries) s’ofereixin aliments més sans. Les famílies perceben que les seves filles i fills no mengen més sà perquè no hi ha opcions més sanes; i així ho confirmen el jovent esportista.

La prestatgeria serà un punt de trobada no només entre esportistes i les seves famílies, cada vegada que desitgin informació i idees sobre alimentació saludable, sinó també entre aquestes i el sector local de la producció  d’aliments, com pagesos i artesans dedicats a la producció de fruita, de pa i pastes, de iogurts, d’embotits, d’hortalisses, etc.