El C.F. Dosa de Ciutadella reflexiona sobre el seu paper entorn l’alimentació saludable i sostenible

entorn-alimentació-saludable-i-sostenible-menorca-al-plat

El dia 22 de desembre, esportistes joves del Club de Futbol Dosa, juntament amb els seus tècnics i les seves famílies, es van reunir al camp per compartir algunes reflexions sobre l’alimentació actual. Ja és tradició que aquest club posi final al primer trimestre de la temporada esportiva amb una jornada familiar. Enguany, com a novetat, el club va complementar els actes esportius amb un seguit d’activitats vinculades a l’alimentació saludable i sostenible.

La jornada començava a primera hora del capvespre, amb una activitat poc usual, però molt productiva: l’equip aleví del club pujava en un autobús en direcció a Cap d’Artrutx, per aturar-se a Parella Vella, una finca de producció d’aliments d’horta amb certificació ecològica, on treballen els germans Bosch, en Dani i n’Isaac. El propòsit de la visita era doble: conèixer de primera mà la feina al camp, i donar un cop d’ajuda als pagesos. Aquell capvespre, el camp demanava collir monyacos; i així es va fer. Les i els esportistes, acompanyats per l’equip tècnic, seguint les instruccions d’en Dani i n’Isaac, van tenir la tanca neta en poc més d’una hora.

A mig capvespre, el camp de futbol va acollir una exposició de cartells sobre alimentació saludable i sostenible en l’entorn esportiu. L’activitat convidava a esportistes, assistents del cos tècnic i familiars a reflexionar sobre com ens alimentam actualment i com podem millorar les propostes culinàries del dia a dia, especialment a través dels berenars i berenetes. De l’acció participativa van sorgir propostes interessants, com la necessitat d’implicar les cafeteries dels clubs esportius en el procés de transformació alimentària, a través de la venta de productes més adequats, com fruites fresques locals i de temporada, sucs de fruita naturals, entrepans integrals amb companatge local, i bossetes de fruits secs. A més, les famílies reconeixien el seu deure en haver de fer un esforç més a l’hora de preparar berenetes més sanes per dur als entrenaments; i els equips tècnics van proposar-se oferir fruita periòdicament a peu de pista un cop finalitzat l’entrenament.

Per acabar la jornada, més d’una cinquantena de participants van poder compartir una bereneta-sopar saludable i sostenible, amb: fruita fresca i deshidratada de S’Hort de Son Trémol, pa i pastes integrals d’Es Gra, melmelades de Capell de Ferro, embotits i formatges de Tirant Nou i iogurts naturals de Lluriach.