Iniciam els entrenaments esportius a les finques de cultiu agroecològiques

Activitats-esportives-finques-cultius-agroecologiques-menorca-al-plat

Els darrers dies, diversos equips del Grup Esportiu Es Port (escola de ciclisme) i del Club de Futbol Dosa, ambdós de Ciutadella, han gaudit de l’activitat “Canvi de sabates per un dia” que ofereix l’Associació Leader Menorca, en el marc del projecte Menorca al Plat de la Joventut amb col·laboració de Integrasport del Consell Insular de Menorca.

L’activitat consisteix en apropar el camp agroecològic local al jovent esportista de l’illa, amb la finalitat de contribuir a comprendre la importància de seguir una alimentació sana i alhora sostenible, i a donar a conèixer la feina de les persones que treballen al cap produint aliments, per sensibilitzar-nos amb l’esforç que això suposa.

Dos equips joves del Grup Esportiu Es Port van partir en bicicleta cap al Cap d’Artrutx per aturar-se a la finca Parella Vella, on els germans Bosch, Dani i Isaac, els esperaven per mostrar-lis a què dedicarien les hores de feina del capvespre. Uns dies més tard, l’equip aleví del club de futbol Dosa va pujar en un autobús per arribar al mateix lloc amb la mateixa finalitat.  

A Parella Vella es produeixen aliments d’horta i fruites amb certificat ecològic, ous i mel de manera convencional, combinats amb carn de ramaderia extensiva. Juntament amb dues finques més venen cistelles setmanals amb productes variats, que s’encarreguen per telèfon i són repartides a domicili.

Arribats a la finca, i sense perdre més temps, les i els esportistes es van calçar unes botes de camp per ajudar als pagesos. Aquells capvespres hi havia monyacos per collir. La tanca no acabava mai… però entre totes les mans disponibles a ajudar i en poc menys d’una hora, els monyacos van estar collits i a punt per dur-los als mercats municipals.

Aquesta activitat es complementa amb tallers de berenars i berenetes saludables a peu de pista als clubs esportius i amb xerrades i tallers destinades a les famílies i equips tècnics dels clubs. Així mateix, s’abasteix periòdicament als esportistes de fruita i hortalisses locals, de temporada i agroecològiques, especialment d’aquelles en excedent.