Romanesco local, ecològic i Fora de sèrie per a esportistes!

Romanesco-ecologic-menorca-al-plat

En el marc del projecte Menorca al Plat de la Joventut i en col·laboració amb el programa Integrasport – Posem valors a l’Esport del Servei d’Esports del Consell Insular de Menorca, realitzam tallers en els clubs esportius per fomentar una dieta saludable i sostenible.

La setmana passada, els equips “minis” de bàsquet del club esportiu de Sant Lluís van rebre la visita den Sergio, el pagès de la finca Santo Domingo, que va arribar carregat de romanescos ecològics (i gegants!), per entregar-ne un a cada esportista.

Aquest tipus d’accions, a més de complir amb l’objectiu de promocionar els hàbits alimentaris saludables i d’apropar el jovent al camp de Menorca, contribueixen a donar resposta davant el gran excedent alimentari que puntualment es dóna a l’illa i a evitar les pèrdues i el malbaratament d’aliments.

Així mateix, la intervenció es va aprofitar per fer arribar a les famílies un full descriptiu del romanesco, que incloïa diverses propostes culinàries, per treure-li el màxim profit, i una reflexió sobre l’actual model alimentari.

I vosaltres, n’heu menjat mai de romanesco? El podeu provar de fer bullit i trempat amb oli d’oliva verge; o al forn, gratinat amb formatge de Menorca; també en forma de crema amb un poc de patata i romaní, o saltejat amb allet i un ou poxé, i fins i tot en forma de pastís, de quiche i de raoles. Està boníssim… bon profit!