Començam nova temporada esportiva amb nous i millors hàbits alimentaris.

Post-Menorca-al-lat-joventut

El projecte Menorca al Plat de la Joventut de l’associació Leader Menorca reinicia la seva activitat coincidint amb l’inici del curs escolar i de la temporada esportiva. Amb l’objectiu d’apropar una alimentació més saludable i sostenible a la comunitat esportiva, Leader treballa en coordinació amb el programa Integrasport del Servei d’Esports del Consell Insular de Menorca, que per cinquè any consecutiu, ofereix un acompanyament integral en el creixement personal d’esportistes en edat escolar.

Els equips d’esports dels diferents clubs esportius adherits al programa Integrasport podran gaudir d’un seguit d’activitats lligades a l’alimentació, com ara els tallers presencials i participatius destinats als esportistes i realitzats a peu de pista, que pretenen crear un espai de reflexió i de presa de decisions col·lectives per tal de millorar l’alimentació quotidiana, tant des del punt de vista saludable com de la sostenibilitat.

Així mateix, les famílies d’esportistes podran gaudir de sessions formatives pràctiques que contribueixin a oferir un acompanyament alimentari adequat als seus infants. Avui, no basta en conscienciar els infants sobre la importància de la seva alimentació; cal oferir eines i recursos als pares i mares, per garantir una pràctica alimentària coherent. Durant la temporada esportiva passada, es van impartir xerrades i tallers sobre alimentació saludable, posant èmfasi en els berenars i berenetes del dia a dia. Enguany, a més, s’oferirà un taller de com elaborar menús saludables i sostenibles setmanals i familiars.

Com a novetat, els equips esportius implicats podran gaudir d’entrenaments peculiars que es realitzaran en les finques de cultiu, col·laborant amb les pageses i pagesos  per fer les collites corresponents a cada temporada, posant especial èmfasi a l’excedent alimentari i a l’esforç humà que requereix treballar al camp. La finalitat és transmetre als esportistes la importància de saber treballar la terra i donar-li el valor que té perquè ens alimetam d’ella.

Com ja és costum, totes aquestes sessions d’hàbits alimentaris saludables i sostenibles aniran acompanyades de berenars i berenetes a base de fruita fresca, local, produïda de forma respectuosa amb el medi i amb mires d’evitar el malbaratament alimentari.

Des de Leader i Integrasport esperam que gaudir tant o més com altres edicions el programa d’activitats d’hàbits alimentaris sostenibles.

Recordau: tenim més d’una cita al vostre club esportiu!