Famílies d’esportistes sol·liciten tallers d’acompanyament sobre hàbits alimentaris saludables

tallers-acompanyament-hàbits-alimentaris-saludables

Grups de famílies d’equips esportius del club de bàtminton de Maó, del club de rítmica Ca Nostra de Ciutadella i de tennis des Mercadal han pogut compartir espais de reflexió entorn l’alimentació saludable per a esportistes en edat infantil i juvenil.

El taller consisteix en una xerrada interactiva sobre què entenem per alimentació saludable i de quina manera diverses combinacions d’aliments al llarg dels panxons de cada dia podem configurar dietes molt diferents d’una família a una altra, però totes elles saludables. Descobrim juntes, que el denominador comú entre vàries dietes saludables no és ben bé el que han d’incloure, sinó allò que han d’excloure. La intervenció acaba amb un debat sobre la importància de no obviar la salut del nostre entorn (l’animal i el medi ambient) quan escollim un aliment o un altre. Tan mateix, quan xerram de salut ens referim tant al continent (el planeta) com al contingut (les persones i els animals).

Les sessions per a mares i pares són ja un clàssic dintre del projecte Menorca al Plat de la Joventut de l’Associació Leader Menorca, en col·laboració amb el projecte Integrasport del Consell Insular de Menorca; i s’han fet imprescindibles quan els mateixos clubs esportius aposten per treballar temes relacionats amb l’alimentació. D’aquesta manera, joves esportistes reben petits impactes positius tant des del club, com des de casa com des de l’escola.